Στείλτε το κείμενο της αγγελίας σας στο aggeliespress@hotmail.com.

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Η βιώσιμη παραγωγή σε περιόδους κρίσης...

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου 2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΘΒΕ, η προσυνεδριακή εκδήλωση που οργάνωσε η ΕΕΔΕ Τμήμα Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Θ.Ε.Β), με θέμα :

«ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ»
Οικονομία – Κοινωνία – Περιβάλλον – Τεχνολογία.

Η προσυνεδριακή εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ινστιτούτου Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΙΔΙΠ-ΠΥ) της ΕΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2010 στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, με θέμα:«Βιώσιμη Παραγωγή και Πράσινη Επιχειρηματικότητα

Συντονίστρια της προσυνεδριακής εκδήλωσης ήταν η κα. Θέκλα Παρασκευούδη Αντιπρόεδρος Δ.Ε. της ΕΕΔΕ, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε πως για να έχουμε την δυνατότητα να μιλάμε για μια βιώσιμη ανάπτυξη οφείλουμε να στερέψουμε την προσοχή μας και στους τέσσερις βασικούς άξονες (οικονομία, κοινωνία, περιβάλλον και τεχνολογία), έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες.
Την έναρξη της προσυνεδριακής εκδήλωσης έκανε με ομιλία του ο κ. Ηλίας Τατσιόπουλος Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 11Ου Πανελλήνιου Συνέδριου ΙΔΙΠ-ΠΟΥ, ex – officio Πρόεδρος του ινστιτούτου ΙΔΙΠ-ΠΥ της ΕΕΔΕ, Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρίας Φυσικού Αερίου ΕΠΑ Αττικής και καθηγητής Διοίκησης Παραγωγής, Εφοδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων στο Ε.Μ.Π. ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους και σκοπούς του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του ΙΔΙΠ-ΠΥ.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Απόστολος Δοντάς Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ο οποίος αποδεχόμενος την πρόσκληση του προέδρου της Οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου να συμμετάσχει στο συνέδριο ως ομιλητής, έθιξε καίρια θέματα που αφορούν στο ρόλο που διαδραματίζει ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στην βιώσιμη παραγωγή και ανάπτυξη τόσο των μελών του όσο και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις γενικότερα.
Ο κ. Παναγιώτης Αγερίδης Πρόεδρος του ινστιτούτου ΙΔΙΠ-ΠΥ της ΕΕΔΕ και Διευθυντής Εργοστασίου Αεροκατασκευών ΕΑΒ Α.Ε. αναφέρθηκε στο ρόλο του ινστιτούτου στην παρακολούθηση και μελέτη των εξελίξεων του management της παραγωγής και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προαγωγή του επαγγελματισμού στο management παραγωγής. Η συνεχής παρακολούθηση και τεκμηρίωση των διεθνών τάσεων μπορούν συμβάλλουν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας του management του χώρου παραγωγής.
Ο κος. Αγερίδης Γεώργιος Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας του ΚΑΠΕ και μέλος της Δ.Ε. του ΙΔΙΠ-ΠΥ ο οποίος αναφέρθηκε στις πράσινες επενδύσεις στην ενέργεια, για το ποιές είναι οι μορφές χρηματοδότησης τους, οι διαδικασίες που απαιτούνται, ποιες είναι οι προοπτικές, τα οφέλη και γιατί να επενδύσουμε στην ενέργεια καθώς επίσης για την Πολιτική, το Δυναμικό και τις Επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Ιωάννης Μπακούρος και παλιός γνώριμος της περιοχής της Θεσσαλίας από τότε που ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγγραφέας του βιβλίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ αναφέρθηκε στην Επιχειρηματικότητα ως τον τέταρτο συντελεστή παραγωγής αναλύοντας στο σημερινό περιβάλλον και το πλαίσιο στο οποίο κινείται καθώς και τις αγκυλώσεις της ελληνικής πραγματικότητας.

Τέλος ο κ. Μαθιουδάκης Γεώργιος Διευθυντής τμήματος διαχείρισης ολικής ποιότητας της ΑΕΓΕΚ και αν. μέλος της Δ.Ε. του ΙΔΙΠ – ΠΥ παρουσίασε το Σύστημα Διαχείρισης Πληροφοριών & Στοιχείων Έργου και την εφαρμογή του στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, περιγράφοντας τις ενέργειες που αφορούν τη διαχείριση των πληροφοριών, στοιχείων και αρχείων του Έργου, τη διαχείριση διεπαφής μεταξύ Αναδόχου και Τρίτων (ΚτΕ, Μελετητές κλπ.), καθώς και την εισαγωγή των κατάλληλων πληροφοριών / στοιχείων στο σύστημα για ένα συγκεκριμένο τεχνικό / μελετητικό τεύχος και την κοινοποίησή του στα ενδιαφερόμενα μέρη.


Οι ομιλητές κατάφεραν με παραστατικό και ευχάριστο τρόπο να παρουσιάσουν τους θεματικούς άξονες των Οικονομικών της Ενέργειας, της Διαχείρισης του Κύκλου Ζωής, της Διοίκησης Λειτουργίας και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που θα αναλυθούν εκτενέστερα και στο Συνέδριο. Κατάφεραν να συμβάλλουν και να δώσουν έμφαση στην ενημέρωση ότι η παγκόσμια αύξηση της παραγωγής και της προστασίας του περιβάλλοντος μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για νέες οικονομικές δραστηριότητες μέσα από την βιώσιμη παραγωγή (sustainable production).
Η συντονίστρια κα. Θέκλα Παρασκευούδη με την μεγάλη εμπειρία της κατάφερε με επιτυχία να συντονίσει τον επιστημονικό και επιχειρησιακό λόγο των προαναφερθέντων ομιλητών.
Στις εργασίες της προσυνεδριακής εκδήλωσης συνέβαλαν οι εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας όπως, ο κ. Γέμτος Φάνης Καθηγητής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Διαμαντάρας Αλέξανδρος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, η κα. Διαμαντοπούλου Αικατερίνη Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Διαμάντος Ντίνος Πρόεδρος του ΤΕΕ Περιφερειακό τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, ο κ. Καγκελάρης Κωνσταντίνος πρόεδρος ΟΕΒΕ Λάρισας της ΓΣΕΒΕΕ, Ο Κ. Μπαλογιάννης Απόστολος Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑ Λάρισας, η κα Ειρήνη Παπαιωάννου Πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Ν Λάρισας, ο κ. Παπαχαραλάμπους Λουκάς Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Βοιωτίας, ο κ. Πετρωτός Κωνσταντίνος Καθηγητής τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων ΤΕΙ Λάρισας και ο κ. Τζίκας Νικόλαος Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσκεκλημένοι από τον επιχειρηματικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό χώρο της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας καθώς και μέλη και συνεργάτες της ΕΕΔΕ τμήμα Θεσσαλίας κ Κεντρικής Ελλάδας και του ΣΘΕΒ κ.α.
Τα χρήσιμα συμπεράσματα της προσυνεδριακής εκδήλωσης θα παρουσιαστούν στα πλαίσια των εργασίων του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ινστιτούτου Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΙΔΙΠ-ΠΥ) της ΕΕΔΕ, στην οποία θα συμμετέχουν ως σύνεδροι οι κ.κ. Δοντάς Απόστολος, Μπακούρος Ιωάννης, Διαμαντάρας Αλέξανδρος, Τζίκας Νικόλαος, Παπαχαραλάμπους, Πετρωτός Κωνσταντίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε τη δική σας αγγελία στο aggeliespress@hotmail.com